Veel luisteraars voor kerstmuziek op Sky Radio

Sky Radio The Christmas Station heeft in de kerstperiode, van 1 tot en met 26 december, ruim 6,3 miljoen luisteraars bereikt. Ten opzichte van vorig jaar is dit een stijging van 9,3%. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door RadioCall, in opdracht van Sky Radio waarover Talpa Radio bericht.

Kwart luisteraars

“Eén op de vier Nederlanders luisterde op kerstavond en op eerste en tweede kerstdag naar de radiozender. De speciale kerstprogrammering van de muziekzender is door luisteraars gewaardeerd met een rapportcijfer van 7,5.”, aldus Talpa Radio in een persbericht.

“Topsport”

Uunco Cerfontaine, Radio Director van de radiozender: ‘Sky Radio is voor miljoenen mensen onlosmakelijk verbonden met de kerstperiode, maar toch is het ieder jaar weer topsport om ervoor te zorgen dat luisteraars ons ook weten te vinden en vooral dat ze onze kerstprogrammering waarderen.”

The Christmas Station

Sky Radio 101 FM wordt ieder jaar in de kerstperiode omgedoopt tot The Christmas Station. Het non-stop muziekstation staat in deze periode in het teken van de beste kersthits. Ook reed er de hele kerstperiode in zowel Amsterdam als Rotterdam een speciale kersttram waar verschillende artiesten, zoals André Hazes en Davina Michelle een verrassingsbezoek brachten. Via DAB+ was er een speciale radiozender tijdelijk te beluisteren: Sky Radio Xmas. Deze radiozender is overigens het gehele jaar via Internet te beluisteren.