VerkeersInformatieDienst (VID) stopt met verkeersinformatie op radiozenders

De VerkeersInformatieDienst (VID) stopt eind februari met de levering van verkeersinformatie aan radiostations. Dat blijkt uit een brief die RTV Utrecht heeft gekregen. Over het hoe en waarom van het opheffen van de mediadienst, wil de VID geen mededelingen doen, aldus de regionale omroep.

Focus

Volgens de regionale omroep van Utrecht die zelf klant is van de VID stopt het bedrijf vermoedelijk met de verkeersinformatie op de radio om zich meer te richten op verkeersmanagement.

INMOVES

In november maakte de dienst bekend het verkeersmanagement-gedeelte van het bedrijf over te dragen naar een nieuw bedrijf, INMOVES. De reden hiervoor is dat de naam VerkeersInformatieDienst “steeds minder van toepassing is op dit type werkzaamheden“. Of het bedrijf volledig zal opgaan in dit nieuwe bedrijf is niet bekend. Een woordvoerder van de VerkeersInformatieDienst wil geen commentaar geven.

ANWB of VID

Mediabedrijven in Nederland krijgen al jarenlang hun verkeersinformatie van de ANWB of de VerkeersInformatieDienst . De VID begon in 1998, toen de politie stopte met het verspreiden van verkeersinformatie aan burgers. Volgens de VerkeersInformatieDienst werken er inmiddels 21 mensen bij het bedrijf.

Alternatieven

Radiozenders die gebruik maken van de diensten van de VID moeten op zoek naar een alternatief voor de verkeersinformatie op de radio. Naast een aantal regionale radiozenders maken ook regionale commerciële radiozenders gebruik van de dienst alsmede een aantal lokale omroepen.

Sociale media: