Vernieuwde programmering voor Groot Nieuws Radio

Groot Nieuws Radio past per vandaag, maandag 2 september, haar programmering aan. Na een tijdelijke zomerstop keren veel vertrouwde programma’s terug maar en zijn ook een aantal wijzigingen in de programmering.

Nieuwe presentator Mens & Missie

Luisteraars van Zomerradio hebben de stem van Ben Ketting al gehoord, toen hij een week lang de ochtendshow van Groot Nieuws Radio verzorgde. Sinds zaterdag 31 augustus is Ben te horen als presentator van het programma Mens & Missie.

Tussen 10:00 en 12:00 uur spreekt hij een aantal interessante gasten die elk op hun eigen manier bouwen aan Gods koninkrijk. Op vrijdagochtend blijft Maurits Reijnoudt de uitzending van Mens & Missie presenteren.

Laurens’ Lunchroom

Eerder had de radiozender al bekend gemaakt dat Nando Kok stopt met de presentatie van Sandwich, het lunchprogramma van Groot Nieuws Radio. Laurens van Kraats neemt het stokje over en is vanaf maandag 16 september tussen de middag te horen. “Het nieuwe programma Laurens’ Lunchroom zal op veel punten anders zijn dan Sandwich, maar er blijven momenten van herkenning. Zo is er elke werkdag rond 13:15 uur aandacht voor de actualiteit.“,aldus de radiozender.

Topic van de dag

In het nieuwe radioseizoen stopt Groot Nieuws Radio met de stelling van de dag. Daardoor komt er in De Nieuwe Morgen meer ruimte voor de actualiteit. “’s Middags in De Dag Van Vandaag zal Marien Korterink elke dag een nieuw ‘topic’ introduceren waarover je mee kan praten.“, aldus de radiozender.

Hans van Vuuren

Na een periode van ziekte keert Hans van Vuuren weer terug als presentator van Backstage. Op maandag, woensdag en vrijdag presenteert hij het programma. Op de andere dagen valt Nando Kok voor hem in. Op vrijdag 13 september presenteert Hans een bijzondere aflevering van Backstage Live, tussen 20:00 en 22:00 uur vanuit de Troubadour in Veenendaal. Te gast zijn Reni & Elisa Krijgsman en Glenn & José Witterland.

Een overzicht van de wijzigingen is te vinden op de website van de radiozender.

Luisteren

Groot Nieuws Radio is in heel Nederland te beluisteren via DAB+, diverse digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet. Per vandaag is de radiozender ook te beluisteren via het digitale radiopakket van Ziggo op kanaal 860.