Veronica scoort 1 miljoen kijkers tijdens GLORY 59 met Rico Verhoeven

Een miljoen kijkers zagen Rico Verhoeven zaterdag zijn gevecht in GLORY 59 winnen op Veronica. Dit blijkt uit kijkcijfers van de Stichting Kijkonderzoek. De zender behaalde hiermee een marktaandeel van 26 procent op het moment dat Rico Verhoeven zijn partij uitvocht in Amsterdam.

Rico Verhoeven

Wereldkampioen zwaargewicht Rico ‘The King of Kickboxing’ Verhoeven was de headliner van het evenement GLORY59 in Amsterdam. Rico Verhoeven won in vijf ronden van de Braziliaan Guto Inocente. Het gevecht van Verhoeven werd door meer dan één miljoen kijkers gevolgd op Veronica zo blijkt uit de kijkcijfers vandaag.

Robin van Roosmalen

Oom Robin ‘Pokerface’ van Roosmalen keerde terug in de ring voor een titelgevecht. Robin van Roosmalen nam het op tegen interim-kampioen ‘The Professor’ Petchpanomrung Kiatmookao in de co-headliner van het evenement. Na vijf ronden bleek de Nederlander niet opgewassen tegen de goed spelende Thai. Het gevecht van Robin van Roosmalen werd door een half miljoen kijkers gevolg op Veronica.

Evenement

Televisiezender Veronica heeft sinds enige maanden de uitzendrechten van GLORY overgenomen van Ziggo Sport. Gisteravond was het eerste grote evenement dat op prime-time werd uitgezonden op de televisiezender van John de Mol.

Nieuw gevecht

In de Johan Cruijff ArenA werd ook nog de basis gelegd voor een nieuw gevecht. Jamal Ben Saddik, die zaterdagavond in een paar minuten klaar was met zijn tegenstander, daagde Badr Hari uit. Badr Hari leek in de ring in de Johan Cruijff ArenA het gevecht te accepteren. Het is nog niet duidelijk of het gevecht daadwerkelijk gaat plaatsvinden.

Eind oktober is het volgende GLORY-evenement. Dit wordt dan gehouden in Lyon.

Sociale media: