Verslaggever RTV NH wordt hoofdredacteur streekomroep WEEFF

Verslaggever Maarten Edelenbosch van de publieke regionale omroep RTV NH wordt hoofdredacteur bij de Westfriese lokale omroep WEEFF. Hiermee gaat de samenwerking tussen de regionale omroep RTVNH en de streekomroep WEEFF verder dan alleen het uitwisselen van content en faciliteiten. “Het gaat om een uniek verbond, want nergens anders in Nederland komt een dergelijke samenwerking voor.”, aldus beide partijen in een persbericht.

Samenwerking

Streekomroep WEEFF is ontstaan uit de samenwerking van de lokale omroepen RTV Hoorn, RTV Enkhuizen en Stichting Streekomroep Westfriesland. Die omroepen werkten al twee jaar samen met de regionale omroep binnen het RTVNH Nieuwsnetwerk. Het RTVNH Nieuwsnetwerk is een samenwerkingsverband tussen de regionale omroep van Noord-Holland en een aantal lokale omroepen in de provincie Noord-Holland. WEEFF is één van de ruim dertig lokale mediapartners in het RTVNH Nieuwsnetwerk, dat in 2011 gestart is door Jacky de Vries, Hoofd Nieuws bij de regionale omroep RTVNH. De bedoeling is om overal in de provincie de lokale nieuwsvoorziening te verbeteren door een samenwerking op basis van gelijkwaardigheid.

WEEFF

De streekomroep WEEFF zendt uit voor de gemeenten Drechterland, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. WEEFF heten. Medio februari 2016 moet in de gemeentes Drechterland, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec de radiozender te horen zijn. Het neemt de vergunning over van Mix724. De zender hoopt naast televisieuitzendingen binnenkort ook uitzendingen met haar radiozender.

Regionaal Mediacentrum Westfriesland

Het Regionaal Mediacentrum Westfriesland (RMW) wordt het facilitaire hart van de drie lokale omroepen WEEFF, RTV Hoord en RTV Enkhuizen. Het RMW zorgt voor nieuwsvoorziening via de centrale redactie, techniek, PR, vormgeving, opleidingen en coördineert de gezamenlijke uitzendingen. Daartoe stelt het RMW financiën beschikbaar om technische en organisatorische zaken te faciliteren. De aangesloten lokale omroepen blijven bestuurlijk onafhankelijke organisaties.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.