Verspreiding regionale omroepen in HD-kwaliteit breidt uit

Steeds meer providers kiezen er voor om de regionale omroepen in HD-kwaliteit aan te bieden aan haar abonnees. Dit schrijft de Stichting Regionale Publieke Omroep (RPO) op haar website.

Betere beeldkwaliteit

Al langer maken de regionale omroepen de televisieprogramma’s in HD-kwaliteit. Alleen verspreiden de meeste kabelaars de programma’s nog in de slechtere SD-kwaliteit. Om het voor kabelaars makkelijker te maken om de regionale omroep in HD uit te zenden is de aanlevering van signalen aan pakketaanbieders aangepast. Sinds enkele weken zijn de HD-signalen van de dertien omroepen voor alle pakketaanbieders ook allemaal op een punt beschikbaar.

SKV

Kabelnet Veendam (SKV) maakte op 4 november als eerste bekend dat RTV Noord en RTV Drenthe vanaf nu in HD worden doorgeven en binnenkort volgen de overige omroepen. Verwacht wordt dat binnenkort meer kabelaars regionale uitzendingen wijzigen van SD naar HD. De aanlevering via SD zal op korte termijn stoppen.

KPN

De programma’s waren al in HD te bekijken KPN Interactieve TV, Digitenne en enkele regionaal opererende pakketaanbieders. En natuurlijk via de websites en apps van de regionale omroepen.

Ziggo

Overigens heeft aanbieder Ziggo eerder nog te kennen gegeven geen plannen te hebben om de regionale zenders in HD-kwaliteit te gaan aanbieden.