Viaplay kan sportrechten doorverkopen om te overleven

Vandaag kondigde streamingdienst Viaplay een grote reorganisatie aan. De streamingdienst trekt zich terug uit een aantal landen en een kwart van alle banen gaat verdwijnen.

Situatie is ernstig

Volgens Viaplay is de situatie van het bedrijf zo ernstig, dat het de komende maanden moet kijken naar alle mogelijkheden tot voortbestaan. Eventuele verkoop van onderdelen van het bedrijf of verkoop van het hele bedrijf behoren tot de opties.

Nederland

In Nederland blijft de streamingdienst voorlopig nog wel actief. Wel kan het zijn dat de streamingdienst bepaalde sportrechten doorverkoopt in de vorm van sublicenties. Om de hoge kosten te drukken, zouden bepaalde sportrechten gedeeld kunnen worden met andere zenders aldus sportmarketeer Chris Woerts. “Viaplay zou darts weer kunnen onderbrengen bij RTL en het Engelse voetbal, de Premier League, bij Ziggo Sport. Met het delen van de Formule 1-beelden zullen ze voorzichtiger zijn.Als ze die onderbrengen bij een lineaire zender zullen ze ook veel abonnees kwijtraken, die ze juist zo hard nodig hebben”, aldus Woerts tegenover het Algemeen Dagblad.