Vice begint op 23 november met televisiezender Viceland in Frankrijk

Het Amerikaanse nieuwsmedium Vice begint op 23 november met de uitzendingen van Viceland in Frankrijk. Frankrijk is het eerste niet-Engelstalige land waar Vice een lineaire televisiezender start. Eerder was de televisiezender Viceland al gestart in de Verenigde Staten en Canada en sinds september van dit jaar is de zender ook te zien in Groot Brittannië en Ierland.

CanalSat

De zender zal vooralsnog alleen te zien zijn voor abonnees van het satellietaanbod van Canal+ dat nu nog CanalSat heet, maar per 15 november wordt het satellietaanbod omgedoopt in Canal. Canal+ is partner van Viceland France.

Programmering

De programmering al zowel specifiek Franse programma’s als programma’s van Amerikaanse versie van de zender omvatten. Vice is sinds 2007 actief in Frankrijk, Overigens is Viceland ook van plan een Franstalige versie van de zender voor Franstalig Canada te starten.

Vice richt zich op millennials (de generatie geboren tussen eind jaren 70 en begin jaren 2000) en heeft voor verschillende thema’s eigen kanalen, zoals Noisey (muziek), Munchies (eten) en Broadley (feminisme). De producties van deze kanalen moeten samen het imago van Vice op de televisie vertegenwoordigen zoals ze dat nu online doen.

Nederland en België

Ook in Nederland en België gaat de televisiezender van nieuwsmedium Vice van start. Verwacht wordt dat de uitzendingen in het eerste kwartaal van 2017 gaan beginnen. De zender zal in Nederland de eerste periode exclusief te zijn zijn via Ziggo. In België geeft aanbieder Telenet de zender vanaf medio 2017 door.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.