Videoland komt met docu over online criminaliteit

Streamingdienst Videoland komt met een documentaire over online criminaliteit onder de titel ‘Ik Weet Je Wachtwoord’. De serie wordt gemaakt door RTL Nieuws journalist Daniël Verlaan.

Schimmige wereld

Verlaan neemt de kijkers mee in de schimmige wereld van online criminaliteit. Hij legt gevaren bloot, spreekt slachtoffers en verkent de leefwereld van de daders. Wie zijn deze mensen, hoe gaan ze te werk en wat zijn hun beweegredenen? De driedelige Videoland Original documentaire ‘Ik Weet Je Wachtwoord’ zal zich toespitsen op de volgende belangrijke onderwerpen: ransomware, exposing en het dark web.

“Bewustmaking”

Daniël Verlaan: ‘In deze documentaire duik ik in de wereld van ransomware criminelen, infiltreren we in verschillende Telegram-groepen om online shamers te confronteren en laat ik zien hoe makkelijk het is voor hackers om op afstand andermans leven te ontregelen. Dit doen wij niet om mensen bang te maken, maar wel om ze ervan bewust te maken dat onze groeiende afhankelijkheid van het internet gevaren met zich meebrengt waar iedereen vroeg of laat mee te maken kan krijgen’.

De serie is vanaf 12 oktober in zijn geheel te zien bij Videoland.