Virgin Radio begin 2018 van start in Zwitserland via DAB+ en Internet

Virgin Radio gaat begin 2018 van start in Zwitserland met twee radiokanalen: Virgin Radio Hits en Virgin Radio Rock. De radiozenders gaan uitzenden DAB+ en internet. Dit heeft AZ Medien bekend gemaakt. AZ Medien gaat de uitzendingen verzorgen van de radiozenders in Zwitserland. Het concern is al actief in Zwitserland met de commerciële radiozenders Radio 24, Radio Argovia.

Twee radiozenders

Virgin Radio gaat met haar twee radiozenders uitzenden in het Duitstalige gedeelte van Zwitserland via de digitale ether. Daarnaast zullen de radiozenders wereldwijd via Internet te horen. De uitzendingen moeten in het eerste kwartaal van 2018 gaan starten.

Kansen

AZ Medien noemt de verdigitalisering van de radiomarkt een kans om nieuwe radiozenders in de markt te zetten. Uit de luistermeting in augustus van dit jaar blijkt dat in Zwitserland 57 procent van de bevolking digitaal naar de radio luistert. Van dit percentage gaat 32 procent van de luistertijd naar DAB+ en 25 procent via Internet.
Het land heeft plannen om vanaf 2020 een start te maken met het afschakelen van het FM-netwerk.

Virgin

Virgin Radio is in diverse landen in de wereld actief met radiozenders. In Europa is Virgin Radio ook actief in Groot Brittannië, Frankrijk en Italië. Daarnaast is het radiomerk ook actief in andere delen van de wereld zoals Canada, Azië en het Midden Oosten en bereikt in totaal nu wereldwijd 24 miljoen luisteraars.

Begin dit jaar werd de radiozender geïntroduceerd in Roemenië. In maart 2016 maakte de radiozender een herlancering mee in het Verenigd Koninkrijk.