Vlaamse Digitenne-variant stopt ermee

tvkijkenTeletenne, de Vlaamse variant voor Digitenne, staakt haar uitzendingen per 31 maart. Dit bericht de website Digitale TV Weblog en Telenet, de eigenaar van Teletenne.

Teletenne biedt digitale televisie via de ether. Via Teletenne zijn momenteel nog 18 tv-zenders te zien die middels een speciale DVB-T2 ontvanger en abonnement in Vlaanderen en Brussel zijn te ontvangen. In juli 2012 werd gestart met deze dienst, een kleine twee jaar later trekt Telenet de stekker eruit. 

Geen zenders Medialaan
Volgens Telenet is er een gebrek aan belangstelling voor de dienst. De hoge prijs en het ontbreken van een aantal belangrijke Vlaamse commerciële televisiezenders zou hieraan ook debet zijn. In het Teletenne-pakket zijn de tv-zenders van de mediagroep Medialaan (voorheen VMMa) zoals VTM, 2BE, JIM en Vitaya niet te ontvangen. Wel waren de publieke televisiezenders uit Nederland (Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3) te ontvangen via Teletenne.

VRT
De Vlaamse publieke omroep is met het haar tv-zenders ook te zien via het gecodeerde aanbod van Teletenne. De VRT zendt haar tv-kanalen echter ook uit via een eigen gratis (free to air) aanbod via de digitale ether. Deze televisiezenders blijven dus gewoon beschikbaar via digitale televisie via de ether.

Alle huidige en vroegere Teletenne-klanten krijgen een brief met een compensatie van 140,50 euro. Dit bestaat uit het bedrag van de aankoop van de Teletenne-decoder  (129 euro) en het abonnement voor één maand (11,50 euro), aldus de website Digitale TV Weblog. Meer informatie over het stopzetten van de dienst Teletenne is te vinden via: http://klantenservice.telenet.be/content/alles-over-de-stopzetting-van-teletenne