Vlaanderen: DAB+ krijgt aandacht tijdens ‘Week van de digitale radio’

Alle Vlaamse landelijke radiozenders zetten tot en met vrijdag 16 november een “week van de digitale radio” op. Tijdens de week wordt het luisteren via DAB+, digitale radio via de ether onder de aandacht gebracht van de Vlaamse luisteraars.

Acties

Diverse landelijke radiozenders zullen tijdens de Week van de digitale radio met speciale acties komen waarbij digitale radio’s gewonnen kunnen worden. Onder andere VRT Radio 2 heeft een speciale actie tijdens de week van de digitale radio.

Cijfers

In september werd een nulmeting verricht om een stand van zaken van het digitaal luisteren op te maken. De resultaten van die meting zijn vandaag bekend gemaakt. Ook voor 2019 en 2021 werden al metingen geprogrammeerd om de evolutie op te volgen. Ten vroegste twee jaar nadat de helft van de radioluisteraars is overgeschakeld naar DAB+ kunnen de uitzendingen via FM worden afgeschaft.

Meerdere jaren

Minister Sven Gatz (media) beseft dat de doorgroei naar digitale radio een werk van meerdere jaren zal zijn: “Daarom zullen we een strak sensibiliseringsbeleid voeren om de uitrol van digitale radio te stimuleren. We zullen met onze partners uit de stuurgroep nog heel wat initiatieven uitwerken, zoals bijzondere acties rond de feestdagen en tijdens de komende Autosalons. Ook de organisatie van een Dag van de digitale radio staat op het programma.

Website

Alle informatie rond digitale radio via de ether in Vlaanderen is ook te vinden op de nieuwe website dabplus.be.