Vlaanderen: Radiozender Nostalgie van start op DAB+

Vanaf vandaag is de Vlaamse commerciële radiozender Nostalgie ook te ontvangen in de digitale ether via DAB+. Na Qmusic en JOE is Nostalgie de laatste landelijke commerciële radiozender in Vlaanderen die te horen is via DAB+. De radiozender zendt uit in een kwaliteit van 64kbps.

Norkring

Nostalgie is te horen via het digitale ethernetwerk van zenderexploitant Norkring op kanaal 11A. De zenderexploitant heeft onlangs het aantal steunzenders van dit netwerk uitgebreid tot 18. Hierdoor is ontvangst van het netwerk ook in delen van Zuid Nederland mogelijk.

Verplichting

Vanuit de uitzendvergunning van de commerciële radiozender was Nostalgie verplicht om voor 1 september aanstaande via de digitale ether te horen te zijn. De radiozender heeft eerder, samen met andere radiozenders en de overheid van Vlaanderen, een memorandum of understanding gesloten voor de digitalisering van het radiolandschap in Vlaanderen middels DAB+

Programmering

Naast de uitbreiding van de uitzendingen van Nostalgie op DAB+ is vandaag ook een nieuwe programmering op de radiozender van start gegaan.

NRJ

Vlaanderen maakt zich op voor de komst van een nieuwe commerciële radiozender. Vanaf maandag 3 september gaat NRJ van start in Vlaanderen. Deze radiozender, die eigendom is van de mediabedrijven Mediahuis en De Vijver Media maakt gebruik van een netwerk van regionale frequenties. De radiozender verwacht vanaf volgend jaar ook via de digitale ether op DAB+ te horen te zijn.