Vlaanderen: Norkring rondt uitbreiding DAB+-netwerk af

In Vlaanderen heeft zenderexploitant Norkring de uitbreiding van het DAB+-netwerk voor commerciële radiozenders afgerond. Het netwerk bestaat nu uit 18 steunzenders.

Uitbreiding

Maandagmiddag werd door de zenderexploitant de laatste van een reeks nieuwe steunzenders in gebruik genomen. Het gaat om een steunzender in Oostende. De nieuwe steunzender moet zorgen voor een betere dekking in de badplaats en de regio ten westen van Brugge. De afgelopen periode zijn er al nieuwe steunzenders in gebruik genomen in onder andere Brustem, Millen, Bellegem, Oostvleteren, Oud-Turnhout, Overpelt en Vloesberg.

Dekking

Met het netwerk bestaande uit 18 steunzenders moet overal in Vlaanderen outdoor ontvangst mogelijk zijn en zal ook vrijwel heel Vlaanderen binnenshuis de DAB+-zenders op kanaal 11A moeten kunnen ontvangen. In Nederland is ontvangst van dit netwerk ook mogelijk in grote delen van Zuid Nederland.

Aanbod

Momenteel zenden de radiozenders Qmusic, Joe, BBC World Service radio, TOPradio, VBRO Radio, VBRO Evergreen, Radio Maria, FamilyRadio en ROXX uit via het DAB+-netwerk van Norkring. Afgelopen weekeinde zijn daar nog de themazenders Joe 70’s, Joe 80’s en Qmusic Non-stop aan toegevoegd.

Afbeelding:

Dekkingskaart (Bron Norkring)

Sociale media: