Betere DAB+-ontvangst Vlaamse commerciële radio in Zuid-Nederland

In delen van Zuid-Nederland is de ontvangst van de commerciële radiozenders uit Vlaanderen de afgelopen periode verbeterd. Zenderexploitant Norkring heeft diverse nieuwe steunzenders voor haar DAB+-netwerk op kanaal 11A in gebruik genomen.

Kanaal 11A

Momenteel zenden de radiozenders Qmusic, Joe, BBC World Service , TOPradio, VBRO Radio, VBRO Evergreen, Radio Maria, FamilyRadio en ROXX uit via het DAB+-netwerk van Norkring op kanaal 11A.

Ontvangst van deze radiozenders is ook in delen van Zuid-Nederland mogelijk. De afgelopen periode heeft zenderexploitant Norkring diverse steunzenders in de buurt van de Nederlands/Belgische grens in gebruik genomen.

Steunzenders

Twee weken geleden zijn nieuwe steunzenders in Brustem (ten zuiden van Hasselt) en Millen in gebruik genomen. De steunzender in Millen zorgt voor een betere ontvangst in de regio ten westen van Maastricht.

Overpelt

Vorige week is er een nieuwe steunzender in gebruik genomen in Overpelt, net over de grens bij Valkenswaard. Deze steunzender zorgt voor een betere ontvangst van het DAB+-netwerk op kanaal 11A in de regio rond Eindhoven.

Binnenkort wordt een nog een steunzender in gebruik genomen in Oud-Turnhout. Deze steunzender kan zorgen voor een betere ontvangst van het Vlaamse netwerk met commerciële radiozenders in de regio Tilburg.

Uitbreiding

De komende maanden worden er steunzenders in gebruik genomen in Bellegem, Oostende, Oostvleteren, Vloesberg en Waver in gebruik genomen. In september moeten alle zenders on air zijn en zijn er in totaal twintig steunzenders ingeschakeld voor dit netwerk. Hiermee moet overal in Vlaanderen outdoor ontvangst zijn en zal ook vrijwel heel Vlaanderen binnenshuis de DAB+-zenders op kanaal 11A moeten kunnen ontvangen.