Vlaanderen: DAB+-ontvangst verbeterd door nieuwe steunzenders

In Vlaanderen is de ontvangst van de commerciële radiozenders via het DAB+-netwerk van zenderexploitant Norkring verder verbeterd. De exploitant heeft vrijdag twee nieuwe steunzenders in gebruik genomen.

Nederland

Ook in Nederland kan worden geprofiteerd van deze steunzenders omdat ook de ontvangst rond Zuid-Limburg en Maastricht is verbeterd door de nieuwe steunzenders in Vlaanderen.

Kanaal 11A

Het gaat om steunzenders voor het netwerk van commerciële radiozenders in Vlaanderen op kanaal 11A. Momenteel zenden de radiozenders Qmusic, Joe, BBC World Service radio, TOPradio, VBRO Radio, VBRO Evergreen, Radio Maria, FamilyRadio en ROXX uit via het DAB+-netwerk van Norkring

Steunzenders

Vrijdag zijn nieuwe steunzenders in Brustem (ten zuiden van Hasselt) en Millen in gebruik genomen. De steunzender in Millen gaat zorgen voor een betere ontvangst in de regio ten westen van Maastricht.

Uitbreiding

De komende maanden worden er steunzenders in gebruik genomen in Bellegem, Oostende, Oostvleteren, Oud-Turnhout, Overpelt, Vloesberg en Waver in gebruik genomen. De verwachting is dat binnenkort de steunzender in Oud-Turnhout in gebruik gaat worden genomen. In september moeten alle zenders on air zijn en zijn er in totaal twintig steunzenders ingeschakeld voor dit netwerk.

Indoor en outdoor

Hiermee moet overal in Vlaanderen outdoor ontvangst zijn en zal ook vrijwel heel Vlaanderen binnenshuis de DAB+-zenders op kanaal 11A moeten kunnen ontvangen.