(C) Mediamagazine

Vodafone schakelt 3G-netwerk uit op 4 februari 2020

Vodafone schakelt op 4 februari 2020 haar 3G-netwerk definitief uit. De afschakeling was al eind 2017 aangekondigd door de mobiele provider.

Meer capaciteit voor 4G

Door het uitschakelen van 3G komt er meer capaciteit vrij voor een sneller en stabieler 4G-netwerk. “Dat is nodig, want door het snel stijgende dataverbruik van klanten is meer capaciteit vereist op het 4G-netwerk. Vodafone is daarom twee jaar geleden begonnen met het informeren van klanten over het aanstaande afscheid van 3G. In eerste instantie met name richting bedrijven, omdat diverse 3G modules zijn ingebouwd in producten met een langere levensduur.‘, aldus de aanbieder in een persbericht.

Klanten tijdig geïnformeerd

Richting klanten is tijdig actie ondernomen over het uitfaseren van 3G. Al sinds het najaar van 2017 verkoopt Vodafone geen abonnementen meer met toestellen die alleen geschikt zijn voor 3G. Verder heeft Vodafone zijn klanten via diverse kanalen meerdere malen benaderd om hen te attenderen op de aanstaande wijziging.

2G

Klanten kunnen er bewust voor kiezen om hun toestel en abonnement te behouden. Zij hoeven geen nieuw toestel aan te schaffen, want ook na de afschakeling van 3G kunnen klanten met hun toestel dat geen 4G ondersteunt, mobiel blijven bellen en internetten via 2G.

Meer over het afschakelen van 3G en de alternatieven is te raadplegen via de website van de aanbieder.