Vodafone Thuis naar Deutsche Telekom/T-Mobile

Vrijdag werd de verkoop van Vodafone Thuis naar T-Mobile (Deutsche Telekom) bekend gemaakt.  Daarmee keert T-Mobile terug in de markt van vaste diensten, nadat het de provider Online in februari 2014 verkocht aan M7 Group SA.

Goedkeuring

De overname dient nog te worden voorgelegd aan mededingingsautoriteiten, mede aangezien de verkoop van Vodafone thuis een voorwaarde is voor de fusie van Ziggo en Vodafone Nederland. Partijen verwachten dat in december de verkoop kan plaats vinden. Voor eind dit jaar verwachten Liberty Global en Vodafone de eerder aangekondigde fusie en joint venture tussen Ziggo en Vodafone Nederland te realiseren

Klanten

Terwijl Online onder T-Mobile destijds 264.000 klanten telde, telt Vodafone Thuis naar eigen zeggen thans circa 150.000 abonnees (officieel gerapporteerde stand 30 juni was 123.000).

Merknaam

Vraag is nog onder welke merknaam Vodafone Thuis zal worden voortgezet;. In Duitsland is het merk T-Online en T-Home niet meer in gebruik en gebruikt het bedrijf simpelweg Telekom en de aanduiding Magenta voor haar vaste diensten. Het merk T-Online zal in Nederland vanwege de overeenkomst met Online lastig liggen, al heeft Deutsche Telekom daar wel het merkenrecht van. De bedoeling is dat T-Mobile met een dienstenaanbod via de vaste lijn combinatie-aanbiedingen kan doen zoals Vodafone en KPN ook tot nu toe doen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.