Voetbal: Frankrijk-Nederland live op radio en televisie

De kwalificatiewedstrijd voor het Wereldkampioenschap voetbal tussen Frankrijk en Nederland is vanavond live te volgen op radio en televisie.

Lastig

De kwalificatie voor het WK van 2018 gaat voor het Nederlands Elftal niet over rozen. Na een dramatische start, met verlies tegen Frankrijk en Bulgarije en een gelijkspel tegen Zweden, moet Oranje de komende wedstrijden alle zeilen bijzetten om zich nog te plaatsen voor de eindronde in Rusland. De komende twee duels, tegen Frankrijk en Bulgarije, worden cruciaal.

Frankrijk en Bulgarije

De ploeg van bondscoach Dick Advocaat speelt vanavond, donderdag 31 augustus, in Parijs tegen Frankrijk. Frankrijk was in oktober vorig jaar in Amsterdam nog met 1-0 te sterk was. De wedstrijd wordt vanavond gespeeld in Stade de France in Parijs. Zondag 3 september is Bulgarije in de Amsterdam Arena de tegenstander. De NOS zendt beide wedstrijden live uit op radio en televisie.

NPO 3

Tom Egbers begint vanavond om 20.00 uur op NPO 3 met de voorbeschouwing. Naast oud-international Pierre van Hooijdonk schuift voor het eerst ook Rafael van der Vaart aan voor de analyse. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt, het commentaar bij de wedstrijd komt van Jeroen Elshoff.

NPO Radio 1

Radioluisteraars kunnen terecht op NPO Radio 1, met commentaar van Arno Vermeulen en Jeroen Grueter vanuit Parijs in het programma Langs de Lijn en Omstreken. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

WK Journaal

In het NOS WK Journaal op NPO 3 zijn rond 23.00 uur samenvattingen te zien van de andere wedstrijden in Poule A: Bulgarije – Zweden en Luxemburg – Wit-Rusland.