Voetbal: UEFA Supercup live op radio en televisie

Vanavond wordt in Noorwegen de UEFA Supercup gespeeld: de winnaar van de Champions League van het afgelopen seizoen speelt tegen de winnaar van de Europa League. De wedstrijd is live te volgen op radio en televisie.

Noorwegen

Europa League-winnaar FC Sevilla en Real Madrid, dat afgelopen seizoen de Champions League won, spelen om de UEFA Supercup. De wedstrijd wordt gespeeld in het Lerkendal Stadion in het Noorse Trondheim, thuisbasis van de Noorse voetbalclub Rosenborg.

Spaanse clubs

De Spaanse ploegen stonden eenmaal eerder tegenover elkaar in een wedstrijd om de UEFA Supercup; twee jaar geleden om precies te zijn. Toen won Real dankzij twee doelpunten van Cristiano Ronaldo. De winnaar zet overigens een voor Spanje mooie traditie voort: de cup gaat de afgelopen jaren steevast naar en club uit dat land. De enige niet-Spaanse Supercup-winnaar sinds 2009 is Bayern München, die in 2013 Chelsea versloeg.

Veronica

De wedstrijd om de Supercup is vanavond live te zien bij Veronica. De voorbeschouwing begint om 20.10 uur, de wedstrijd om 20.45 uur. Na afloop is er een uitgebreide nabeschouwing. Veronica zal dit seizoen alle wedstrijden van de Champions League gaan uitzenden. De wedstrijd wordt vanavond ook uitgezonden door betaalzender Ziggo Sport Totaal. Deze sportzender zendt komend seizoen alle wedstrijden uit de UEFA Champions League live uit.

NPO Radio 1

Via NPO Radio 1 is de wedstrijd tussen FC Sevilla en Real Madrid live te volgen in het programma NPO Sportzomer. Jeroen Elshoff verzorgt het commentaar bij de wedstrijd. De presentatie is in handen van Robbert Meeder en Tijs van den Brink. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.