Volop aandacht voor Prinsjesdag 2016 op radio en televisie

Vandaag, Prinsjesdag, maakt de regering traditiegetrouw de plannen voor het komende jaar bekend. Prinsjesdag is live te volgen via radio en televisie.

Uitgelekt

Veel nieuws zal er vandaag niet bekend worden gemaakt aangezien de meeste documenten weer zijn uitgelekt voor de derde dinsdag in de september. De Miljoenennota is vorige week al terecht gekomen bij de redactie van RTL Nieuws en De Telegraaf. Minister Dijsselbloem reageerde vorige week teleurgesteld op het vroegtijdig ‘lekken’ van de nota. Desalniettemin wordt Prinsjesdag vandaag volop gevierd in de Residentie.

NPO 1 en NPO 2

De NOS zendt Prinsjesdag van 12.20 uur tot 15.50 uur live uit op NPO 1. De presentatie is in handen van Rob Trip. Daarnaast voorziet Astrid Kersseboom het koninklijke gedeelte van commentaar, terwijl Dominique van der Heyde het politieke onderdeel verzorgt. Dit jaar geven voor het eerst ook jongeren hun mening over de voorgenomen regeringsplannen.

Op NPO 2 is de derde dinsdag van september van 12.30 uur tot 14.10 uur te volgen met gebarentolk. Om 19.20 uur herhaalt NPO 2 de volledige troonrede en bespreekt Astrid Kersseboom (NOS) de belangrijkste gebeurtenissen van de dag. Beide zenders zijn ook live te bekijken via Internet.

Prinsjesdag op NPO Radio 1

Van 12.00 uur tot 18.30 uur presenteren Lara Rense (NOS) en Suzanne Bosman (AVROTROS) op NPO Radio 1 de Prinsjesdag-uitzending waarin uiteraard de hele ceremonie te volgen is. Direct daarna schuiven onder meer minister-president Mark Rutte en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem aan.

Politiek verslaggever Joost Vullings (NOS) en commentatoren Kees Boonman (AVROTROS) en Peter Kee (VARA) praten mee. Tussen 16.30 uur en 17.00 uur is er een extra uitzending van Standpunt.nl (KRO-NCRV). Onder leiding van presentator Sven Kockelmann reageren luisteraars op opvallende overheidsmaatregelen die zijn aangekondigd. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Wout2Day vanuit Tweede Kamer

Het NPO Radio 2-programma Wout2Day staat in het teken van Prinsjesdag. Presentator Wouter van der Goes opent deuren die normaal gesloten blijven voor luisteraars. Wouter is vandaag te vinden in de Ridderzaal. Aan de zijde van Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester (PvdA) woont hij de Troonrede bij. Van 16.00 uur tot 18.00 uur deelt Van der Goes zijn ervaringen met de NPO Radio 2-luisteraars. NPO Radio 2 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.