Voorlopig geen Fresh FM in de ether, vergunning ingetrokken

Staatssecretaris Keijzer heeft de vergunningen van Stichting SB Radio voor FM kavel B05 ingetrokken. Dit bericht Agentschap Telecom op haar website. Volgens het agentschap mag SB Radio met ingang van 17 september 2018 het frequentiepakket niet meer gebruiken.

Veiling

Eind juni van dit jaar maakte Agentschap Telecom bekend dat Stichting SB Radio de veiling voor het kavel B05 had gewonnen. SB Radio was voornemens via dit kavel Fresh FMte gaan uitzenden. Het kavel biedt recht op een aantal FM-frequenties in de Randstad en uitzendingen via de digitale ether (DAB+) in de Randstad.

Niet betaald

Volgens Agentschap Telecom is het veilingbod van 50.000 euro niet betaald. Hierom heeft de staatssecretaris op 14 september 2018 de vergunningen met ingang van 17 september 2018 ingetrokken.

Nieuwe veiling?

De staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat zal conform het Nationaal Frequentieplan 2014 besluiten of en wanneer de vergunning voor kavel B05 wordt geveild.

Fresh FM

Tot 1 september van het vorige jaar zond Fresh FM ook uit via dit frequentiekavel. Dit kavel was toen in handen van de Stichting Commerciële Omroep Exploitatie Zuid-Holland (SCOEZH). Agentschap Telecom trok vorig jaar de vergunning in van deze stichting omdat volgens het agentschap niet was voldaan aan de voorwaarden voor het kavel. Nu is wederom de vergunning ingetrokken van Stichting SB Radio