VPRO brengt documentaire ‘Three Days That Shook Paris’

De VPRO zendt vanavond in het programma 2Doc op NPO 2 de documentaire Three Days That Shook Paris uit. Een documentaire over de aanslagen op het satirische weekblad Charlie Hebdo.

Charlie Hebdo

Op 7 januari 2015 pleegden islamitische militanten aanslagen op het hoofdkantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs. In de twee dagen daarna werd de Franse hoofdstad opgeschrikt door meer aanvallen op de politie en op een Joodse supermarkt. Er vielen twintig doden en vele gewonden. In 2Doc:Three Days That Shook Paris worden de gebeurtenissen van deze drie dagen tot in detail gereconstrueerd.

Three Days that Shook Paris

Aan de hand van archiefmateriaal en gesprekken met direct betrokkenen zoals werknemers van Charlie Hebdo, politieagenten en leden van de speciale eenheden, wordt het verloop van de gebeurtenissen in Parijs vastgelegd. Van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo, tot de politiebestormingen die een einde maakten aan de gijzelingen in een Joodse supermarkt en in een drukkerij. Op 13 november 2015 werd Parijs opnieuw opgeschrokken door een reeks aanslagen waarbij 130 mensen om het leven kwamen en 350 gewonden vielen.

NPO 2

De regie van documentaire is in handen van Ursula MacFarlane. De documentaire is vanavond om 22.45 uur te zien op NPO 2.

Video

Trailer van documentaire Charlie Hebdo: Three Days that Shook Paris

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.