VPRO brengt komende nacht de ‘Nacht van het Mediafonds’

Op 1 januari stopt het Mediafonds, reden voor de VPRO om komende nacht hierbij stil te staan in het programma ‘Nacht van het Mediafonds’.

Mediafonds

Het Mediafonds ondersteunt onder andere culturele programma’s voor televisie, radio en internet, die te zien en te horen zijn op de landelijke en regionale publieke zenders en nieuw publiek vinden via andere platforms en digitale kanalen. Het fonds bouwt bruggen tussen de cultuursector en de publieke omroep en is bovenal een stimuleringsfonds.

NPO-Fons

Op 1 januari komt er echter een einde aan het Mediafonds. De functie wordt overgenomen door het NPO-Fonds. Dit nieuwe fonds krijgt ook een budget van 16 miljoen euro maar dit gaat wel af van het gewone programmabudget van de NPO. Hanneke Bouwsema is per 1 november benoemd tot algemeen secretaris van het NPO-fonds.

VPRO

Voor de VPRO is het einde van het Mediafonds aanleiding om op 8 oktober het fonds en zijn producties op televisie in de schijnwerpers te zetten. Presentator Pieter van der Wielen trapt zaterdagavond om 23.10 uur op NPO2 af met een programma waarin verschillende makers laten zien waar vakmanschap en creativiteit toe kunnen leiden. Aansluitend start de Nacht van het Mediafonds. Drama, documentaire, dansfilm, animatie, videokunst, games, alles komt voorbij.

NPO 2

“Het wordt een inspirerende, fascinerende en hier en daar zelfs nostalgische nacht.”, aldus de makers. De uitzending begint om 23:10 uur en eindigt om 6:50 uur en is te zien op NPO 2.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.