VPRO komt met drie “internationale” YouTube-kanalen

De VPRO is de eerste Nederlandse publieke omroep die zich rechtstreeks richt op een internationaal publiek middels drie Youtube-kanalen. De kanalen zijn niet in Nederland te zien.

“Buiten de gebaande paden”

“Vanuit zijn vrijzinnige traditie treedt de omroep buiten de gebaande paden van de NPO en maakt, met een bijdrage van de Europese Commissie en in samenwerking met vertaalpartner Ericsson, onder de naam VPRO Broadcast een selectie van programma’s van de omroep op YouTube beschikbaar voor kijkers buiten Nederland.”, aldus de omroep in het persbericht.

Drie Youtube kanalen

Sinds begin van het jaar is driehonderd uur aan programma’s vertaald in het Spaans, Engels en Frans en geleidelijk gepubliceerd op drie YouTube-kanalen: VPRO World Stories, Documentary en Metropolis.

Alleen buiten Nederland

De drie YouTube-kanalen zijn alleen beschikbaar voor kijkers buiten Nederland. Binnen Nederland kunnen programma’s van de omroep uitsluitend online worden bekeken op de website van de omroep of de website van de NPO.

“Sterk internationaal georiënteerde omroep”

Hoofdredacteur televisie, Stan van Engelen: ‘De VPRO is van oudsher een sterk internationaal georiënteerde omroep. Bij onze verkenningen richten we de blik op bijzondere ontwikkelingen, trends en denkers over de hele wereld. Dat resulteert in documentaires en reisseries met verhalen vanuit ongebruikelijke invalshoeken.”

In ontwikkeling

Met de onlangs van de Europese Commissie ontvangen subsidie voor 150 uur extra ondertiteling, worden verschillende programma’s ook van Duitse vertalingen voorzien en komt 35 uur nieuw materiaal in de vier talen beschikbaar. Meer informatie via de website van de VPRO

Video: