VPRO stopt met interviewprogramma ’24 uur met…’

Aanstaande zondag 28 februari zendt de VPRO de laatste aflevering uit van 24 Uur met… Na tien seizoenen komt daarmee een eind aan het interviewprogramma met Theo Maassen als gastheer. In de laatste aflevering, die zondagavond om 21.55 uur bij de VPRO op NPO 3 te zien is, is cabaretière Brigitte Kaandorp te gast.

In goed overleg…

Na tien seizoenen heeft de VPRO in goed overleg met NPO3 besloten dat 24 Uur met… niet meer terugkomt op televisie. De VPRO vindt het tijd om op zoek gaan naar een nieuwe vorm van interviewtelevisie.

Op zoek naar nieuwe vorm

Stan van Engelen, hoofdredacteur TV VPRO: “We vinden het jammer dat er een einde komt aan een ongewoon interviewprogramma maar kijken terug op veel mooie ontmoetingen. De eerste zes seizoenen maakte Wilfried de Jong tal van memorabele gesprekken, Theo Maassen bleek daarna als gastheer een waardige opvolger. 24 uur met… bood vaak een podium aan mensen met afwijkende levenswijzen en ideeën. De VPRO wil dat podium blijven bieden en gaat op zoek naar nieuwe vormen voor dit soort bijzondere ontmoetingen.”

Sinds 2008

In het 2008 werd het eerste seizoen van het programma uitgezonden op Nederland 3. Het programma werd tot en met 2013 gepresenteerd door Wilfried de Jong; vanaf het achtste seizoen is de presentatie in handen van cabaretier Theo Maassen. Maassen was eerder te gast in het programma; de desbetreffende aflevering uit het tweede seizoen werd genomineerd voor de Beeld en Geluid Awards 2009.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.