VRT Radio 2 blijft best beluisterde radiozender in Vlaanderen

Met een marktaandeel van 29 procent blijft VRT Radio 2 de best beluisterde radiozender in Vlaanderen. Dit blijkt uit de luistercijfers over de periode september – december 2021 die door CIM (Centrum voor Informatie over de Media) bekend zijn gemaakt.

Corona

Door de coronacrisis verschijnen de luistercijfers in België op andere tijdstippen dan normaal. In deze meting blijft VRT Radio 2 de best beluisterde radiozender met een marktaandeel van 29,17 procent. Qmusic behaalt een marktaandeel van 12,85 procent en Studio Brussel besluit de top 3 in Vlaanderen met een marktaandeel van 9,82 procent.

Tevreden

Els Van de Sijpe, manager Radio & Audio bij de VRT: “We zijn blij dat zoveel luisteraars afstemmen op een van onze VRT-zenders. Ze bevestigen een sterk najaar en zijn een opsteker voor onze ploegen die elke dag met veel talent en inzet onze programma’s maken. Al onze radiomerken stijgen in bereik. Radio 1 haalt zijn hoogste marktaandeel in ruim 5 jaar, de zender doet het ook online al een tijd erg goed. Ook Studio Brussel maakt een mooie sprong. Dankzij een sterk najaar met uitschieters als ‘I want to dance again’, ‘De jaren nul’, De Warmste Week samen met MNM en zeker ook de populaire eindejaarslijst De Tijdloze. We merkten al via de reacties van onze luisteraars dat ze erg betrokken waren. De cijfers bevestigen dat nu ook. Ondertussen zijn we volop bezig met nieuwe radio-acties, evenementen met publiek en een zomer vol muziek.”

Wallonië

In Wallonië is Nostalgie de best beluisterde radiozender met een marktaandeel van 14,88 procent. De marktleider wordt gevolgd door RTBF Vivacité (12,89 procent) en BEL RTL (12,05 procent)

Alle luistercijfers over de periode september-december 2021 zijn hier te vinden.