VVD stelt Kamervragen over Eredivisie-deal NOS

voetbalDe VVD gaat Kamervragen stellen over de deal die de NOS gesloten heeft met Eredivisie Media & Marketing over de samenvattingen van de Eredivisie.  Deze week werd bekend dat de NOS ook de komende drie jaar de samenvattingen van het Eredivisie-voetbal mag gaan uitzenden. Naar verluid betaald de NOS hier jaarlijks 20 miljoen euro voor.

VVD-Kamerlid Ton Elias vindt het “hoogst merkwaardig” dat over het exacte bedrag dat betaald voor de deal een geheimhoudingsverklaring is getekend. “Ik kan zo niet beoordelen of hier op een correcte wijze met belastinggeld wordt omgegaan”, aldus Elias in het Algemeen Dagblad. “Ik heb niets tegen de publieke omroep of Studio Sport maar we hebben net een enorme discussie over bezuinigingen achter de rug”, aldus Elias in het landelijke dagblad.

De deal tussen de NOS en Eredivisie Media & Marketing (het bedrijf achter FOX en FOX Sports) betreft het uitzenden van de samenvattingen van het Eredivisie-voetbal voor de komende drie seizoenen op televisie en internet en het live uitzenden van voetbalwedstrijden uit de Eredivisie via de radio.