WDR komt met website voor asielzoekers: WDRforyou

De Westdeutscher Rundfunk (WDR) is gestart met een website voor onder andere Syrische asielzoekers in Duitsland onder de naam WDRforyou. De website is opgesteld in vier talen.

Vier onderwerpen in vier talen

Het webportal van de publieke omroep van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen bestaat uit vier onderdelen: Nieuws en documentaires, informatie over Duitsland, sport en entertainment en kinderen. De website is opgesteld in vier talen: Duits, Engels, Arabisch en Farsi. De website is bedoeld om de asielzoekers in de deelstaat Noordrijn-Westfalen informatie te bieden. De website samengesteld door een redactie van de WDR, correspondenten van de landelijke Duitse publieke televisiezender ARD en immigranten die eerder asiel hebben aangevraagd in de Duitsland.

Aanbod

De website biedt antwoord middels tekst, video of audio op vragen over onder andere asielprocedure, schoolbezoek en andere informatie die benodigd is voor de asielzoekers. Daarnaast wordt een gedeelte van het televisie- en radio-aanbod van de WDR afgestemd op de asielzoekers. Zo zijn er radioprogramma’s van de radiozender WDR Funkhaus Europa te horen en worden er programma’s van Refugee Radionetwork te beluisteren via het portal. Er worden ook diverse televisieprogramma’s getoond zoals ‘Lindenstraße’ en het kinderprogramma ‘Sendung mit der Maus’.

App

In Duitsland is onlangs ook een app gelanceerd die asielzoekers wegwijs moet maken in Duitsland. De app ‘Ankommen‘ is een initiatief van diverse Duitse overheidsinstanties en organisaties en geeft de asielzoekers informatie over Duitsland zelf, de asielprocedures en de Duitse cultuur. De app is nu alleen nog beschikbaar via de Google Playstore voor Android-smarthphones maar er wordt binnenkort ook een versie voor iOS (Apple) gelanceerd. De gratis app is beschikbaar in vijf talen: Engels, Arabisch, Duits, Frans en Farsi. Na installatie is het programma ook zonder internetaansluiting te gebruiken.

WDRforyou is te vinden via: http://www.wdrforyou.de

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.