WDR3 – das Kulturradio verdwijnt bij KPN Interactieve Televisie

Niet alleen het tv-pakket van KPN’s Interactieve Televisie wordt per 1 juni aangepast, ook het radiopakket ondergaat een wijziging: Radiozender WDR 3 verdwijnt uit het radiopakket bij de aanbieder.

Wijzigingen

Eerder was al bekend geworden dat er per 1 juni een aantal televisiezenders gaan verdwijnen bij Interactieve Televisie van KPN. Zo verdwijnen de televisiezenders WildHitz, Antena 3, Zing, FOX, National Geographic en 24 Kitchen uit het basispakket. De televisiezenders Baby TV en NATGEO Wild verdwijnen per 1 juni uit het pluspakket. Er worden wel een aantal nieuwe tv-zenders toegevoegd per 1 april zoals 538 TV, Love Nature, Stingray Classica en 100%NL TV.

Radio

Op de website van KPN staat nu ook vermeld dat de radiozender WDR 3 – das Kulturradio verdwijnt bij de aanbieder. Het was de enige zender van de Duitse publieke omroep uit Nordrhein-Westfalen die te horen is bij KPN. Vanaf 1 juni is alleen DeutschlandFunk (kanaal 850) nog te horen via het radiopakket van Interactieve Televisie. De wijziging wordt ook doorgevoerd bij de KPN-dochters Telfort en XS4ALL.

Luisteren

WDR3 – das Kulturradio blijft te beluisteren via Internet. Een overzicht van de livestreams van de radiozenders van de WDR vind je hier. Daarnaast kan de radiozender in delen van Oost Nederland worden beluisterd via FM en/of DAB+ en in heel Europa via de satelliet.

Ziggo

Concurrent Ziggo biedt overigens naast WDR 3 – das Kulturradio ook andere radiozenders aan van de WDR zoals 1Live, WDR 2, WDR 4 en WDR 5.