Wederom uitbreiding HbbTV-aanbod bij kabelaar SKV

coaxkabelKabelaar SKV uit Veendam heeft wederom een aantal televisiezenders voorzien van het HbbTV-signaal. Vanaf nu is HbbTV ook beschikbaar via Duitse tv zenders ARD Das Erste, SWR, WDR, Arte, MDR, NDR en de Spaanse zender TVE.  In totaal geeft SKV nu 17 zenders door met het HbbTV signaal. Via de zenderlijst op de website van SKV is nu eenvoudig te zien welke televisiezenders er voorzien van het HbbTV signaal.

Eind vorig jaar werden de tv-kanalen ZDF, 3sat, Pro7 en Sat1 al voorzien van het HbbTV-signaal.

HbbTV staat voor Hybrid Broadcast Broadband Televisie. Dit is een zogenaamde “open standaard” die televisie combineert met interactieve internetdiensten. Het digitale tv-signaal dat via bijvoorbeeld de kabel wordt ontvangen kan zo verrijkt worden met extra informatie. Voor de ontvangst van HbbTV is wel een geschikte televisie noodzakelijk.

Duitsland loopt voorop met de HbbTV-techniek. In Duitsland wordt deze vorm van teletekst door nagenoeg alle grote omroepen ingezet en wordt het door consumenten veelvuldig  gebruikt. De Duitse publieke omroep ARD lanceerde HbbTV al in 2010 op de IFA in Berlijn. Met name de Mediathek – de Duitse versie van Uitzending Gemist – is bijzonder populair.