De Week van de Jaren 60 op NPO Radio 5

NPO Radio 5 blikt tot en met 23 februari tijdens De Week van de Jaren 60 terug op het decennium waarin artiesten als The Beatles, Elvis Presley, Dusty Springfield, The Rolling Stones, Aretha Franklin, Golden Earring(s), Neil Diamond en Boudewijn de Groot furore maakten.

Stemmen

De afgelopen week konden luisteraars van de radiozender stemmen op hun favorieten voor de Top 200 van de jaren 60. De lijst vormt op vrijdag 23 februari de feestelijke afsluiting van De Week van de Jaren 60.

Herinneringen

Te midden van muzikale klassiekers halen presentatoren samen met luisteraars een week lang herinneringen op aan de tijd van vetkuif en minirok, maar ook aan de jaren waarin elektrische apparaten aan hun opmars in het huishouden begonnen. Neil Armstrong zette als eerste mens een voet op de maan, prinses Beatrix trouwde met Claus von Amsberg en de wereld schrok van de moorden op John F. Kennedy en Martin Luther King.

Top 200

De Top 200 vormt vrijdag 23 februari (NPO Radio 5, 08.00 tot 20.00 uur) de afsluiting van De Week van de Jaren 60. Wie zal deze keer op de eerste plaats eindigen? The Beach Boys, Procol Harum, The Animals, of – van eigen bodem – misschien wel The Cats?

NPO Radio 5

De radiozender is in heel Nederland te beluisteren in de ether via DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.