Week van de Jaren 80 van start op NPO Radio 5

NPO Radio 5 staat tot en met vrijdag 28 september geheel in het teken van de jaren tachtig tijdens de ‘Week van de Jaren 80’.

Jaren 80

Het waren de jaren van Madonna, Doe Maar en Dire Straits, maar ook van Reagan, Gorbatsjov, de Walkman, Tsjernobyl, de Commodore 64 en het Europees Kampioenschap voetbal voor Oranje: de eighties keren even terug op Radio 5 tijdens De Week van de Jaren 80. Door middel van muziek, nieuwsbulletins en iconen uit die tijd waan je je een week lang in dit spraakmakende decennium.”, aldus de radiozender in een persbericht.

Kledingadvies

Diverse programma’s komen met speciale items over de jaren 80. Zo brengt Jeroen van Inkel eenmalig het Rinkeldekinkel Kledingadvies en de Rinkelscoop terug naar de radio, laat Hans Schiffers zijn item ‘Onder De Douche’ opnieuw horen en gaat Bert Kranenbarg elke dag op bezoek bij legendarische radiomakers uit de Jaren 80.

Djingels

Tijdens de Week van de Jaren 80 zijn er ook veel djingels te horen uit die tijd. In dit kader praat KRO-NCRV presentator/programmamaker Bert Kranenbarg de komende dagen met 4 gelouterde radiomakers. Dat zijn Frits Spits (maandag), Jack Spijkerman (dinsdag), Peter van Bruggen (woensdag) en Lex Harding (donderdag).

Jingleweb heeft de historische jingles en tunes geleverd voor deze radioreeks. Van de Avondspits, Het weeshuis van de hits, De steen en been show en de Top 40.  Op de website van Jingleweb is een montage van de vormgeving te horen zoals die komende week te horen is.

Top 150 van de Jaren 80

De week sluit vrijdag 28 september vanaf 8.00 uur af met de Top 150 van de Jaren 80. En hoe deze lijst eruit komt te zien wordt door de luisteraars van NPO Radio 5 bepaald. Er kan nog tot en met donderdag 27 september 12.00 uur voor gestemd worden via de website van de radiozender.

Luisteren

NPO Radio 5 is te beluisteren via DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.