Wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik live op radio en televisie

Vandaag is de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik live te volgen op radio en televisie. Zowel de NOS, VRT als Eurosport zenden de koers live uit.

Klassieker

De Waalse wielerkoers beleeft dit jaar alweer haar 102e editie en mag dus met recht een klassieker worden genoemd. De eerste koers van de klassieker werd in 1892 gereden. Er wordt vandaag slecht weer verwacht in de Belgische Ardennen waar de route een groot deel doorheen gaat. Er zou zelfs sneeuw voorspelt worden en het parcours is daardoor op een aantal punten aangepast. Alejandro Valverde schreef Luik-Bastenaken-Luik drie maal op zijn palmares, in 2006, 2008 en 2015. De wedstrijd wordt live uitgezonden via de NOS, Eurosport en de VRT.

NOS

De NOS zendt de koers live uit op NPO 1 en NPO Radio 1. Het commentaar op NPO 1 van 13.10 tot 17.50 uur komt van Joris van den Berg en Maarten Ducrot. Presentator Herman van der Zandt volgt de koers op locatie met wielerkenner Danny Nelissen. NPO 1 is ook te volgen via Internet.

Langs de Lijn

In NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1 tussen 14.00 en 20.00 uur verzorgt Gio Lippens het commentaar voor de radioluisteraars, verslaggever Steven Dalebout tekent voor de interviews. Oud-wielrenner Thomas Dekker verzorgt de analyses in de studio. NPO Radio 1 is live te beluisteren via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

VRT

De Vlaamse publieke omroep VRT zendt de wielerklassieker live uit via een extra uitzending van Sporza op het kanaal van VRT Canvas. De uitzending begint vandaag om 14.05 uur. Het commentaar bij de wedstrijd is in handen van Michel Wuyts en José De Cauwer. Door Sporza wordt er ook een liveblog bijgehouden en er wordt getwitterd via @sporza_koers.

Eurosport

Op Eurosport 1 is vanaf 15.15 uur de wedstrijd Luik-Bastenaken-Luik te volgen. Daarnaast is op Eurosport 2 vanaf 15.00 uur ook de 6e etappe van de wielerronde van Kroatië te volgen.

Tweets:

Eén reactie

  1. Bij Eurosport krijg je er iedere 10 minuten gratis reclame bij, ik kijk wel VRT.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.