Wielrennen: Amstel Gold Race live op radio en televisie

Vandaag, zondag 15 april staat de enige Nederlandse voorjaarsklassieker op de agenda: de Amstel Gold Race is live te volgen op radio en televisie.

53e editie

Op de Markt in Maastricht valt ’s morgens het startschot voor alweer de 53ste editie van de Amstel Gold Race. Het peloton heeft vervolgens 261 kilometer door het Limburgse landschap voor de wielen, met in totaal 35 klimmetjes. De beruchte Cauberg in Valkenburg moet onderweg drie keer bedwongen worden, maar de Bemelerberg is het laatste obstakel in de race, op ruim 6 kilometer voor de streep in Berg en Terblijt.

NOS

De NOS is er live bij, met van 13.30 tot 14,25 uur een verslag van de vrouwenkoers. Vanaf 14.45 uur is het de beurt aan de mannen, die zullen uitmaken wie de opvolger wordt van Philippe Gilbert, de winnaar van 2017. Onderweg hebben we speciale beelden van camera’s op de fietsen van Lotto Jumbo en Quick Step Floors om de kijker zo dicht mogelijk bij het peloton te brengen. De uitzendingen zijn te zien op NPO 1.

NPO 1

Presentator Dione de Graaff volgt de koers samen met oud-coureur Danny Nelissen, Herman van der Zandt verzorgt tussendoor reportages in de buurt van de finish. Het commentaar op televisie komt van Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot, aangevuld met bijdragen van Joris van den Berg vanuit de koers. De uitzending is ook te volgen via de website van de NOS en de NOS-app.

NPO Radio 1

Op NPO Radio 1 zijn de vertrouwde stemmen te horen van Gio Lippens en van Sebastiaan Timmerman, die verslag doet vanaf de motor. NPO Radio 1 is te beluisteren via FM/DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Eurosport

De klassieker in het wielrennen is ook te zien via Eurosport. De uitzending op Eurosport start rond 14.45 uur.

Sporza

Ook de Vlaamse openbare omroep VRT zendt de Amstel Gold Race live uit. Het programma Sporza op VRT Eén begint rond 13.30 uur met haar uitzending. Het commentaar is in handen van Michel Wuyts en José De Cauwer.

Sociale media: