Wielrennen: Milaan-San Remo live en exclusief op Eurosport 1

Op Eurosport is vandaag live en exclusief de 108e editie van de wielrenwedstrijd Milaan – San Remo te zien.

Koers

Milaan – San Remo is de langste professionele eendagskoers van het jaar, van start. De wedstrijd is live en exclusief te zien op Eurosport. Jeroen Vanbelleghem en expert Karsten Kroon voorzien het live verslag van deze koers van commentaar. Milaan – San Remo is a.s. zaterdag vanaf 14.15 uur te zien op Eurosport 1.

Een van de vijf monumenten

Milaan – San Remo is met haar bijna 300 kilometer een unieke koers op de UCI Wereldkalender. Deze koers wordt ook wel gezien als één van de vijf monumenten, welke gelden als de belangrijkste wielerklassiekers. Bij de afgelopen edities gingen de sprinters er vaak met de winst vandoor, maar zoals elk jaar mogen de aanvallende renners vanuit het peloton niet onderschat worden.

Kanshebbers

In 2016 bleef de Franse sprinter Demare zijn concurrenten voor en pakte de winst in een zinderende finale. Eurosport vroeg Karsten Kroon naar de grootste kanshebbers van dit jaar: “Ik zie Demare, Colbrelli, Matthews, Degenkolb en Kristoff als potentiële winnaars. Persoonlijk ga ik voor Matthews, hij is van ploeg gewisseld en is getergd”.

Naast deze grote favorieten kan er volgens Karsten ook wat verwacht worden van de Nederlanders en de Belgen. “Roelands was vorig jaar 3e en doet het nu ook goed in Tirreno, van Avermaet is er altijd bij en Groenewegen mag me verrassen in het rood-wit-blauw!”

Uitzending

Milaan – San Remo is vanaf 14:15 uur rechtstreeks te volgen op Eurosport 1. De herhaling is om 20:00 uur te zien op de sportzender.