Wielrennen: Ronde van het Baskenland live op Eurosport 1

Tot en met 8 april is de wielrenwedstrijd de Ronde van het Baskenland live te volgen op de sportzender Eurosport 1. Deze sportzender is bij vrijwel alle televisieaanbieders te zien via het basispakket.

Televisie

De Ronde van het Baskenland bestaat uit zes etappes en is tot en met zaterdag exclusief te volgen via Eurosport. Het commentaar bij de beelden van de zesdaagse koers komt van Jose Been en co-commentator Bobbie Traksel. Op alle dagen begint de rechtstreekse uitzending om 15.30 uur.

Etappes

Met een overwegend vlakke etappe van 153,3 kilometer van Pamplona naar Sarriguren gaat vandaag, maandag 3 april, de Ronde van het Baskenland 2017 van start. De ronde, die berucht en bekend is vanwege de vele beklimmingen. De vijfde etappe, op de voorlaatste dag, is de Koninginnenrit met maar liefst zes beklimmingen en aankomst bergop bij het Santuario de Arrate boven Eibar. De slotetappe is op zaterdag 8 april, een individuele tijdrit met start en finish in Eibar.

Contador

Vorig jaar was Alberto Contador voor de vierde keer de sterkste in eigen land en won hij bovendien de afsluitende tijdrit. De Nederlander Wilco Kelderman liet zich tijdens de editie van 2016 ook nadrukkelijk van voren zien – hij droeg zelfs een dag de leiderstrui – en eindigde uiteindelijk als de beste Nederlander op de tiende plek.

Favorieten

Ook dit jaar zijn Kelderman en Contador erbij. Favorieten van dit jaar zijn onder meer, behalve Contador, Parijs-Nice winnaar Sergio Henao, Alejandro Valverde en Julian Alaphilippe. Ook de pas 21-jarige Nederlander Sam Oomen, die rijdt voor Sunweb, verschijnt aan de start.

Eurosport

Eurosport zendt dit jaar ruim 200 dagen rechtstreeks wielrennen uit, waaronder de drie grote rondes: de Giro d’Italia (5-28 mei), de Tour de France (1-23 juli) en de Vuelta (19 augustus -10 september) plus 25 UCI World Tour-wedstrijden. Opgeteld is dat zo’n 2300 uur live wielrennen.