Wielrennen: Ronde van Vlaanderen nog vier jaar bij de NOS te zien

Wielerliefhebbers kunnen ook de komende vier jaar bij de NOS terecht voor een rechtstreeks verslag van de Ronde van Vlaanderen. De NOS heeft hiervoor een nieuw contract gesloten.

“Vlaanderens Mooiste”

Aanstaande zondag, 2 april, is de eerstvolgende editie van ‘Vlaanderens Mooiste’, over 295,5 kilometer van Antwerpen naar Oudenaerde, met onderweg beroemde kuitenbijters als de Oude Kwaremont, de Muur van Geraardsbergen en, kort voor de finish, de Paterberg.

Uitzending

Met op televisie een live-verslag in de lange uitzending van NOS Studio Sport, vanaf 13.10 uur op NPO 1. Op NPO Radio 1 worden de luisteraars over het wel en wee in de koers geïnformeerd in NOS Langs de Lijn.

De NOS is dit jaar verder bij de topklassiekers Parijs-Roubaix (zondag 9 april), Amstel Gold Race (zondag 16 april), Waalse Pijl (woensdag 19 april) en Luik-Bastenaken-Luik (zondag 23 april).

Grote wielerrondes

Van de grote wielerrondes zendt de NOS in elk geval tot en met 2019 de Tour de France uit en, tot en met 2020, de Ronde van Spanje. Ook de uitzendrechten voor de wereldkampioenschappen liggen de komende jaren bij de NOS: de mondiale titelstrijd is elk geval tot en met 2024 bij de publieke omroep te volgen.

VRT

De Vlaamse publieke omroep VRT heeft de uitzendrechten voor de Ronde van Vlaanderen voor de komende zeven jaar veiliggesteld. De VRT kocht de uitzendrechten op de wedstrijd tot en met 2024. Ook de andere wedstrijden van Flanders Classics blijven bij de VRT.

Naast de Ronde van Vlaanderen organiseert Flanders Classics nog zes andere wielerwedstrijden: Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Scheldeprijs, Brabantse Pijl en Brussel Cycling Classic. Die blijven ook allemaal tot en met 2024 bij de VRT.