WK atletiek live te volgen op radio, tv en Internet

Tot en met 13 augustus vindt in Londen het WK atletiek plaats. Het evenement is live te volgen op radio, tv en Internet.

Londen

De wereldkampioenschappen worden gehouden in het stadion Queen Elizabeth Olympic Park in Londen. Gedurende 10 dagen brengen de topatleten van de wereld het rumoer terug in het iconische stadion waarin Mo Farah, Jessica Ennis-Hill en Usain Bolt naar de glorie renden. De kampioenschappen in Londen zijn de 16e in de 34-jarige geschiedenis van het evenement, waarvan de eerste IAAF-wereldkampioenschappen werden gehouden in Helsinki in 1983.

Dafne Schippers

Het wereldkampioenschap dat vandaag in Londen begint is laatste toernooi van sprintfenomeen Usain Bolt. Daarnaast komt topatlete Sifan Hassan in actie op meerdere afstanden en zien we een Dafne Schippers in bloedvorm.

NPO 3

Op NPO 3 is er iedere avond om 20.00 uur NOS Studio Sport Atletiek,met een mix van samenvattingen en rechtstreekse beelden. Presentator Dione de Graaff en voormalig atleet Gregory Sedoc praten de kijkers bij over de prestaties van de dag. Vanuit Londen is het commentaar van de wedstrijden afkomstig van Stefan Verheij en Léon Haan.

In de sportmiddaguitzendingen in de weekeinden op NPO 1 is er extra aandacht voor de verrichtingen van de Nederlandse atleten. De digitale themazender NPO Sport zendt de ochtendsessies van de WK uit en er zijn livestreams te volgen op NOS.nl

NOS Langs de Lijn

Ook NOS Langs de Lijn is in Londen voor een rechtstreeks verslag van de WK atletiek. Op NPO Radio 1 worden de luisteraars dagelijks via flitsen op de hoogte gesteld van de prestaties van de atleten. Voormalig meerkampster Jolanda Keizer schuift aan voor een analyse, terwijl Andy Houtkamp het commentaar verzorgt. NPO Radio 1 is te beluisteren via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Tot en met 2023

De wereldkampioenschappen atletiek zijn ook de komende vier jaar live te volgen bij de NOS. Het contract met atletiekfederatie IAAF is verlengd tot en met de WK atletiek in 2023. De uitzendrechten gelden voor televisie, radio en alle onlineplatforms. Daarmee zijn de komende jaren alle grote atletiekevenementen bij de NOS te zien.

Eurosport

Ook sportzender Eurosport doet uitgebreid verslag van het wereldkampioenschap in Londen. De wedstrijden zijn te volgen via Eurosport 1, Eurosport 2 en de Eurosport Player.