WK Baanwielrennen vanuit Apeldoorn live bij Eurosport en NOS

Tot en met 4 maart is Omnisport in Apeldoorn het decor voor de WK Baanwielrennen.Het evenement wordt live uitgezonden door Eurosport. De NOS komt met extra uitzendingen met samenvattingen en twee live-uitzendingen.

Wereldtop

Vijf dagen lang strijdt de wereldtop om de titels op spectaculaire onderdelen als teamsprint, keirin en achtervolging. Maar liefst negentien Nederlandse baanwielrenners komen in Apeldoorn aan de start.

Nederland

De Nederlandse baanwielerploeg won op het WK van 2017 drie zilveren en één bronzen medaille. Annemiek van Vleuten, de huidige wereldkampioen wielrennen op de weg, zal meedoen aan de individuele achtervolging. Ellis Ligtlee, winnares van goud op de Olympische Spelen in 2016, doet mee op de 500 meter. Daarnaast komt Kirsten Wild, nationaal kampioene op de scratch, omnium en madison op vier onderdelen in actie op het WK.

Eurosport

Eurosport doet vanaf woensdag 28 februari live verslag van het WK baanwielrennen. De eerste dag is te zien op Eurosport 2, de overige dagen zijn tot en met zondag 4 maart live te zien op Eurosport 1.

NOS

De NOS zal veel aandacht aan het evenement besteden via Internet. De finales van alle onderdelen worden live gestreamd op op de website van de NOS. Vrijdagavond 2 maart is er een rechtstreekse uitzending op NPO 3, zondag 4 maart zendt de NOS live uit in een extra lange middaguitzending van NOS Studio Sport.

De presentatie is in handen van Gert van’t Hof, verslaggever Han Kock gaat op zoek naar de verhalen achter de wedstrijden. Sebastiaan Timmerman houdt de luisteraars van NPO Radio 1 op de hoogte via flitsen in de lopende programmering en in de reguliere uitzendingen van NOS Langs de Lijn.

Sociale media: