Nations League, Oranje, Nederland, voetbal

Kwalificatiewedstrijd Bulgarije-Nederland live op radio en televisie

Het Nederlandse elftal speelt vanavond een kwalificatiewedstrijd voor het WK in Rusland tegen Bulgarije. De wedstrijd wordt live uitgezonden door de NOS op radio en televisie.

Om 20.45 uur klinkt in het Vasil Levski-stadion in Sofia het beginsignaal voor het WK-kwalificatieduel tegen Bulgarije. Bij winst blijft Oranje meedoen in de kop van groep A,
en houdt het zicht op plaatsing voor het WK 2018.

Spitsenprobleem

Danny Blind, de bondscoach van het Nederlandse elftal, moest vrijdag nog spits Luuk de Jong laten overvliegen naar Bulgarije om de zieke Vincent Janssen te vervangen. Het laatste duel met Bulgarije was in aanloop naar het EK 2012 onder bondscoach Bert van Marwijk. Oranje ging destijds met 1-2 onderuit en tijdens het EK daarna ging het niet veel beter.

NPO 1

Om 19.32 uur begint Tom Egbers op NPO 1 met de voorbeschouwing. Oud-voetballer John van ’t Schip is er voor het eerst bij om de wedstrijd te analyseren, vandaag samen met Pierre van Hooijdonk. De wedstrijd wordt van commentaar voorzien door Jeroen Elshoff. Na afloop van de wedstrijd is er uitgebreide nabeschouwing op NPO 1. NPO 1 is in Nederland ook live te bekijken via Internet.

NPO Radio 1

Op NPO Radio 1 is er vanaf 19.00 uur NOS Langs de Lijn, gepresenteerd door Gert van ’t Hof. In de studio schuift Marc van Hintum aan voor de analyse. Het commentaar op de radio komt van Arno Vermeulen en Jeroen Grueter. De uitzending duurt tot 23.00 uur. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Na het duel met Bulgarije wacht voor Oranje dinsdag een oefenwedstrijd tegen Italië.