WK shorttrack en World Cup schaatsen live bij NOS Sport

Tot en met zondag 12 maart vindt in Rotterdam het KPN WK shorttrack plaats. NOS Sport doet zaterdag en zondag vanuit een uitverkocht ‘shorttrackpaleis’ Ahoy uitgebreid live verslag via televisie, radio en online. Ook is er bij de NOS dit weekeinde aandacht voor de World Cup-finales schaatsen.

Wereldtop

De complete wereldtop komt naar Rotterdam, en Nederland heeft in de personen van Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting kanshebbers op eremetaal in huis. Ook van de Nederlandse relay-teams wordt op eigen ijs veel verwacht.

NOS

Presentator Jeroen Stomphorst volgt op beide dagen de verrichtingen op de speciaal voor het WK aangelegde ijsvloer. Voor de analyses schuift Niels Kerstholt aan, die in 2014 zelf wereldkampioen werd met de aflossingsploeg. Joris van den Berg levert het commentaar bij de beelden op NPO 1 en NOS.nl. Sebastiaan Timmerman verzorgt voor NOS Langs de Lijn flitsen in de lopende programmering op NPO Radio 1.

Afstanden

Tijdens het WK komen de beste rijders ter wereld op vier individuele afstanden tegen elkaar uit: de 500, 1000 en 1500 meter en de afsluitende ‘superfinale’ van 3000 meter. Over deze afstanden wordt na drie dagen het algemeen klassement opgemaakt en worden de medailles verdeeld. Zondag wordt het toernooi afgesloten met de relay-finales bij de mannen en de vrouwen.

Meer sport bij NOS

Naast het WK shorttrack is er nog meer schaatssport te zien dit weekeinde bij de NOS. Op 11 en 12 maart worden in het Noorse Stavanger de World Cup-finales gehouden, het slotstuk van het langebaanseizoen. Met volop kansen voor de Nederlandse schaatsers en schaatssters.

Uitzendingen

NOS Sport doet zaterdag en zondag rechtstreeks verslag van beide evenementen via NPO 1 en NOS.nl. Op televisie beginnen de uitzendingen zaterdag om 12.10 uur, zondag vanaf 12.00 in de lange uitzending van NOS Studio Sport. De livestreams op NOS.nl beginnen zaterdag om 10.30 uur, zondag is dat om 11.45 uur.

Op NPO Radio 1 zijn de wedstrijden te volgen in NOS Langs de Lijn. Beide dagen ook een verslag van de wielerkoers Parijs-Nice. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Tweets: