Wouter van der Goes volgt Bert Kranenbarg op bij Radio 2

nporadio2Wouter van der Goes (41) maakt de overstap van Q-music naar de publieke omroep. Wouter gaat dagelijks een nieuw programma presenteren op Radio 2 tussen 16 en 18 uur voor de KRO-NCRV. Momenteel is Bert Kranenbarg op dit tijdstip te horen met zijn programma Knooppunt Kranenbarg. Na bijna 20 jaar stopt Bert met dagprogrammering op Radio 2. Hij gaat een nieuw programma presenteren op de zaterdagochtend tussen 9 en 12 uur op Radio 2 (waar momenteel Cappuccino wordt uitgezonden) en meer doen voor Radio 1.

De programmaveranderingen gaan in per 1 september. Tot die tijd zal Jeroen Kijk in de Vegte, die sinds januari Cappuccino tijdelijk presenteert, nog te horen zijn op zaterdagochtend.

Wouter van der Goes: “Ik ben enorm blij dat ik de kans krijg om dit radio-avontuur aan te gaan. Hiermee zet ik een nieuwe stap die perfect aansluit bij mijn ambities als radiopresentator. Ik heb veel zin om met de luisteraar van Radio 2 vanaf dit najaar dagelijks de werkdag af te sluiten met een lekker programma met het nieuws van de dag en verrassende en tegelijk herkenbare muziek. Een programma als spiegel van de dag.” Luister wat Bert bij Gijs 2.0 vertelde over dit nieuws.

Bert Kranenbarg: “’Ik heb bijna 20 jaar lang een dagelijks programma gemaakt op Radio 2, waarvan de laatste 13 jaar Knooppunt Kranenbarg. Daarmee ben ik de presentator die het langst actief is op deze zender. Ik heb zelf aangegeven dat ik na al die jaren toe ben aan een nieuw avontuur. Dat krijg ik in het bedenken, opzetten en maken van een nieuw programma op het mooiste radiotijdstip van de week: de zaterdagochtend van 9 tot 12 uur. Ook krijg ik de kans om me verder te ontwikkelen als presentator op Radio 1. Ik ben enorm blij met deze nieuwe uitdaging.” (persbericht)