XLnt Radio en Lite TV overgenomen door eigenaar Music Choice

radioArchibald Media Group (ook bekend als 2Connect Media) actief met de televisiezenders Lite TV, 100 % NL TV en de non-stop radiozenders van XLnt Radio is overgenomen door het Canadese bedrijf Stingray Digital.  Stingray Digital is in Nederland bekend van haar digitale radiopakket met non-stop radiozenders onder de naam Music Choice International.

 “Wij richten ons op het bedienen van de Europese markt sinds onze overname van Music Choice International in 2011,” zegt Eric Boyko, President en CEO van Stingray Digital in een persbericht. “Deze laatste acquisitie versterkt ons totale aanbod, met muziek tv-kanalen die we onze vele klanten in heel Europa zullen aanbieden. Dit maakt het voor ons mogelijk om dichterbij veel van onze belangrijkste partners te opereren en nu eveneens meer lokale expertise te bieden, met een kantoor in Amsterdam,” voegt Boyko toe. Archibald Media Group had als eigenaren Robert Herder, Vranz van Maaren en Rob Korver.

Veel digitale televisie aanbieders geven momenteel de non-stop radiozenders van XLnt door via hun netwerk. Het pakket van XLnt-radio is onder andere te ontvangen via Ziggo, UPC en KPN Interactieve televisie. Kabelaars UPC en Ziggo geven naast de non-stop radiozenders van XLnt ook diverse radiozenders van Music Choice door.

Stingray Digital
Stingray Digital biedt naast de digitale non-stopzenders onder de naam Music Choice ook diverse televisiezenders zoals MusiMax, Concert TV en The Karaoke Channel. Stingray Digital, eigendom van Telesystem, Novacap en Boyko Investment Corporation, heeft zijn hoofdkantoor in Montreal en heeft meer dan 200 medewerkers, verspreid over kantoren in Canada, Los Angeles, Miami, Londen en Tel Aviv.