Zeezendermaand: Live Radio vanuit Museum RockArt

radioluisterenVandaag en morgen wordt er vanuit Museum Rockart in Hoek van Holland live radio gemaakt. De uitzendingen zijn te horen via 192 Radio. 192 Radio is te horen via Internet en vandaag en morgen ook via diverse middengolffrequenties van Radio Paradijs op 1224 kHz, 1332 kHz en 1584 kHz in Midden Nederland. Er zal in het museum worden uitgezonden met de drie originele gerestaureerde studio’s van de zeezender Radio Veronica die in Museum RockArt staan: de Zeedijk en Lapershoek studio en de boordstudio met nieuwsruimte. De programma’s worden onder andere gemaakt door Ad Bouman, Will Luikinga en Anuschka. 

Veronica Dag
Stichting Norderney en Museum RockArt organiseren vrijdag 29 augustus een speciale Veronica Dag in Museum RockArt. Tijdens de Veronica Dag zullen tevens diverse oud  medewerkers aanwezig zijn, zoals Ad Bouman en Hans van Velzen, technicus van het laatste uur van Radio Veronica op 31 augustus 1974. 

DVD
Van de restauratie werkzaamheden aan de boordstudio is de afgelopen maanden door Alex van den Hoek een speciale DVD gemaakt. Op deze DVD staan ook  interviews met oud medewerkers van zeezender Veronica, historische beelden en een aantal zeer speciale momenten. Deze speciale Zeezender Radio Veronica DVD,  uitgebracht door de Stichting Norderney en Museum RockArt, is voor het eerst te koop op de Veronica Dag in Museum RockArt op 29 augustus. Meer informatie over Museum Rockart via: http://www.rockart.nl/

In het mediaprogramma Medialand op Alphen Stad FM was afgelopen maandag een interview te horen met Jaap Schut van het museum Rockart over de evenementen die de komende dagen op stapel staan.