Zenders Discovery Networks blijven beschikbaar bij Canal Digitaal

Televisiezenders Eurosport, Discovery Channel en TLC blijven beschikbaar bij de aanbieders Canal Digitaal en Online.nl. De eigenaar van deze aanbieders, M7 Group, heeft alsnog een nieuw contract gesloten met de eigenaar van de televisiezenders Discovery Networks.

Nieuwe overeenkomst

M7 Group had eerder aangegeven dat de contractbesprekingen op niks waren uitgelopen en dat de televisiezenders van Discovery Networks per 1 mei zouden kunnen gaan verdwijnen bij de aanbieders Canal Digitaal, Online en TV Vlaanderen. Inmiddels heeft M7 Group toch een nieuw contract gesloten met Discovery Networks.

Nieuwe televisiezenders

De televisiezenders Film Europe HD (te zien vanaf Basis HD) en UP Network (te zien vanaf Basis) waren al een tijdje te ontvangen via Canal Digitaal en TV Vlaanderen maar worden per vandaag ook officieel aan het aanbod toegevoegd. Film Europe HD brengt veel films van Europese bodem op televisie. UP Network brengt documentaires, nieuws en geschiedenis over de luchtvaart. Tevens komt de aanbieder met een Video on Demand-aanbod onder de naam ‘Canal Digitaal Films”.

RTL Crime

Daarnaast is de televisiezender RTL Crime nu ook te bekijken via de schotel. De televisiezender was al enige tijd opgenomen in het aanbod van de aanbieder maar alleen te zien met een speciale tv-ontvanger met Internet-verbinding. De zender CI Crime & Investigation is vanaf vandaag niet meer te zien bij Canal Digitaal.

Nieuwe huisstijl

Canal Digitaal heeft per vandaag ook een nieuwe huisstijl in gebruik genomen. Hiermee wordt de huisstijl gelijk getrokken aan de vormgeving die gebruikt wordt door de eigenaar van de aanbieder: M7 Group.