Zendmast van Lopik wordt weer omgetoverd tot kerstboom

Ook dit jaar zal de meer dan 300 meter hoge zendmast in Lopik worden omgetoverd tot kerstboom. Dit heeft de stichting achter de ‘Grootste kerstboom’ bekend gemaakt.

Van 10 december tot 6 januari

In 1992 beleefde de Grootste Kerstboom haar debuut. Sindsdien is het 18 keer gelukt om de lampen te ontsteken. Als alles goed gaat brandt de boom dit jaar tussen zaterdag 10 december en vrijdag 6 januari voor de 19e keer. “De Grootste Kerstboom in IJsselstein hoort inmiddels net zo bij Kerst als de miljoenen kleinere varianten die ieder jaar in huiskamers worden opgezet.”,aldus De Grootste Kerstboom op haar website.

Nieuwe lampen

Vorig jaar is er door de stichting geïnvesteerd in nieuwe lampen voor de boom waardoor de boom klaar is voor de toekomst. De nieuwe led-lampen zijn nu ook voorzien van een nieuwe en sterkere behuizing, nieuwe connectoren en een verbeterde optiek. Hierdoor zijn de lampen beter bestand tegen de extreme omstandigheden tijdens het in-hijsen en de winterse invloeden op grote hoogte. Met de verbeterde optieken moet ook het led-licht egaler en beter verspreid worden.

Voet van de mast

Bovendien zal de witte voet van de zendmast dit keer weer in de schijnwerpers worden gezet, nadat deze vorig jaar helaas onverlicht moest blijven omdat de oude verlichting het had begeven. “De nieuwe schijnwerpers zijn, net als de lampen in de mast, met een computer te bedienen. Dat zorgt ongetwijfeld voor een fraai gezicht als op zaterdag 10 december de lampen worden ontstoken en de boom opnieuw ‘danst’ op een kersthit dankzij de inspanningen van Ampco Flashlight Rental.”, aldus de stichting.

Donateurs blijven nodig

Sponsoren, lokale bedrijven en de gemeente IJsselstein geven financiële steun. Maar daarmee is de begroting nog niet sluitend. De steun van individuele donateurs blijft belangrijk. Donateur worden van de Grootste Kerstboom kan via de website.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.