Zendmast Lopik wordt weer omgetoverd tot kerstboom

kerstmastDe zendmast in IJsselstein wordt weer omgebouwd tot de ‘Grootste Kerstboom ter Wereld’. Dat maakte de Stichting Kerstboom dinsdag bekend. De 366,8 meter hoge zendmast met lichtjes is een bekend ijkpunt rond de kerstdagen. 

Al sinds 2002 wordt de Gerbrandytoren versiert met heel veel lampjes om zodoende de grootste kerstboom van de wereld te maken (Guinness Book of Records). Vanaf alle hoeken is de grootste kerstboom ter wereld een prachtig baken. Een lokale traditie met landelijke uitstraling die vanaf de feestelijke ontsteking op 7 december tot na oud en nieuw een enorm warme uitstraling biedt, aldus de Stichting Kerstboom.

Vanwege noodzakelijke werkzaamheden in de Gerbrandytoren konden de werkzaamheden voor het hijsen van de lampjes in 2011 niet plaatsvinden. Bovendien werd in januari de staaldraad waar de lampjes aan vastzitten gestolen.  Er is hard gewerkt om De grootste kerstboom ter wereld in 2012 en volgende jaren wel te laten branden. Daarom is dit jaar een nieuw bestuur aangesteld, die werkend vanuit verschillende disciplines een goede basis gaan leggen voor continu├»teit die moet waarborgen dat de grootste kerstboom van de wereld nog velen jaren zal branden.

De stichting heeft genoeg sponsors gevonden voor de benodigde 60.000 euro. Hoewel nog niet alle kosten zijn gedekt heeft voorzitter Ton Westland van de stichting dinsdag het groene licht gegeven. Westland bedacht de kerstboom samen met zijn broer. Ze kregen het in 1992 voor elkaar om voor het eerst de lampjes te mogen ontsteken. 

Meer informatie via: http://degrootstekerstboom.nl/ (via oa Stichting Kerstboom)