Zendmast Rotterdam getroffen door stroomstoring

radio(update!) De zendmast in Rotterdam-Waalhaven is donderdagmorgen getroffen door een stroomstoring. Onder andere de rampenzenders Radio Rijnmond en Radio West waren hierdoor anderhalf uur niet te ontvangen in de ether. 

Volgens Radio Rijnmond werd de storing veroorzaakt door het uitvallen van de netspanning en het niet opstarten van het noodaggregaat. De stroomstoring is rond kwart over acht ontstaan. Volgens netbeheerder Stedin werd die veroorzaakt door graafwerkzaamheden door derden. ,,Een kleine 400 bedrijven in het Waalhavengebied zaten zonder elektriciteit”, aldus een woordvoerster.

Noodaggregaat weigerde dienst

Normaal gesproken springt er bij een stroomstoring in de Waalhaven een nood-aggregaat aan, maar dat is dit keer niet gebeurd. De storing kon niet direct worden opgelost, omdat de monteurs in de file stonden, aldus een woordvoerder van KPN.  Rond 9.45 uur was de storing grotendeels voorbij Naast Radio West en Radio Rijnmond waren ook andere radiozenders niet of slecht te ontvangen in Rotterdam en omgeving. 

Rampenzender
De uitval van Radio West en Radio Rijnmond is extra pijnlijk, omdat beide zenders de officiële rampenzender voor de regio zijn. ‘Dit verhaal krijgt zeker een staartje, want dit is onacceptabel,’ aldus Renzo Veenstra, hoofdredacteur van Omroep West.

Reactie KPN
KPN reageert op haar website over de storing in de zendmast in Rotterdam-Waalhaven van deze ochtend: Vanaf vanochtend 8.00 uur zorgde een stroomstoring in de Waalhaven centrale  in Rotterdam voor het uitvallen van een aantal radiozenders en Digitenne in de regio Rotterdam. Het aanvankelijk niet functionerende noodaggregaat was omstreeks 10.00 uur operationeel. Op dit moment werkt de energieleverancier Stedin aan het definitief oplossen van het probleem. KPN biedt klanten die getroffen zijn door de storing zijn verontschuldigingen aan en zal in gesprek gaan met Alticom en Stedin om de stroomvoorziening beter te waarborgen.