Zendmast weer populaire broedplaats voor slechtvalken

Ook dit broedseizoen maken slechtvalken weer gebruik van diverse zendmasten in het land voor het voortbrengen van nageslacht.

Zendmasten

Al diverse jaren zijn natuurorganisaties bezig om het aantal slechtvalken uit te breiden in Nederland. Hiervoor richten de organisaties nesten in op hoogte waardoor ook vaak zendmasten worden gebruikt als broedplaatsen.

De Mortel

Zo is de zendmast in De Mortel (Gemert / Noord-Brabant) inmiddels een bekende lokatie waar slechtvalken vrijwel elk jaar eieren leggen. Dit jaar zijn er echter nog geen eieren te vinden op deze locatie. De slechtvalken zijn te volgen via een speciale webcam van Vogelbescherming Nederland

Alphen aan den Rijn

Op de Alitcom-toren in Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland) zijn inmiddels wel de eerste eieren van de slechtvalk gesignaleerd. Op een maar liefst 84 meter worden de eieren uitgebroed in een speciale nestkast. Afgelopen woensdag werd het eerste ei gelegd. De verwachting is dat er in totaal maximaal vijf eieren in het nest worden uitgebroed. De beelden van de slechtvalken in Alphen aan den Rijn zijn live te volgen via Nestkast Live.

Locaties

Ook van de zendmasten in Roosendaal en Loon op Zand is bekend dat deze masten in het verleden zijn gebruikt als broedplaats door de slechtvalken.

Sociale media: